Wednesday, February 16, 2011

Selesai sudah

Posted by SHIDA at 2/16/2011 08:00:00 PM
Apa yang selesai?Hal luggage kami untuk ke Bandung la..Siapa kami?Aku dan dia?Siapa dia?
Ok..Melalut lagi..

Pagi tadi aku dan Ela pegi KL Sentral. Actually xde la pagi sangat..Pukul 12. Pagi ke tu?

"Babe,aku bangun awal tau ari ni sebab ko kata nak gerak pkl10. Brape kali ingatkan aku pukul 10?"Dushhh!!!

Tujuan kami g KL Sentral sebab nak uruskan hal luggage ngan order makan. Sebab rasanya last makan NASI LEMAK atas Air Asia tu tahun lepas kot..:))


Kaunter Air Asia dah berpindah ke tingkat 2. Agak selesa la tempat yang baru ni. Kami lak dok lepak tepi mesin keluarkan nombor giliran. Ala,xkan xtau kot yang mana satu. "Satu satu lapan empat..Kaunter tiga". Tau kan?

Tapi aku ngan Ela rasa geram je bila ramai yang tekan tapi x kuar nombor. Camne nak kuar klau dah dia tekan kat tempat kunci tu?X tau jugak yang mana?Ok,esok g Air Asia KL Sentral..G check k?
Ok..Abaikan..

Ela : Ish tangan je besar.. Tapi tekan no pon tak kuat.
Aku rasa mcm nak ketuk je mesin tu bagi kuar semua nombor. Bila orang datang, kita pass!!

Aku : *(Hanya mampu gelak mcm Cik Ponti)

Setelah selesai urusan dengan Air Asia, kami xde hala tujuan. KL Sentral dah dekat ngan Mid Valley. Tapi kalau kami balik, perjalanan untuk ke stesen terakhir akan lalu di KLCC.
So, kami ada 2 pilihan samada Mid Valley or KLCC.


Ela : Nak g KLCC ke Mid?

Aku : Ntah..Aku pon xtau. Tapi aku dah lama x jejak kaki kat Mid tu.

Ela : Ok. kita g Mid.. Boleh aku g butik "Child & Kid" (Charles & Keith)


Kitorg g Mid naik Komuter. Betapa peghak dan jakunnya kitorg sampai nak beli tiket pon xtau kat mana..=)) Aku last naik komuter time aku form 5 kot?Haha
Bezanya komuter dan LRT..Sangat lama menunggu okay?

*aishhh..mata aku mesti jadi camni klau flash on...huwaaaa

Sampai di Mid Valley, kami hilang arah lagi.. Belegar2 kat dalam tu xtau nak g mana. At last, biasa la kami..

"Jom tgk wayang!!"


Khurafat. 3.35 pm. Orang x brapa ramai sebab weekday kan. So kami decide amik seat tengah line D sebab seat tengah line E dan seterusnya dah ada empunya.
Before tu kami seludup burger Mc Chicken. Lapar woooo.
Lepas panggung gelap, kami terus la pass burger masing2..Ok..mkn cepat!!
Tapi,nasib baik la makan awal..Klau makan lambat ckit tadi?Huwaaaaaaaaaaaaaaa. Kompem x abis sebab tangan aku nak tutup muka.

Aku takut. Bajet depan kami ada la org..Tapi hampa, depan kami kosong...Huwaaaaa lagi...
Ela sampai rasa nak keluar dari panggung la sebab takut..Sampai pening-pening kepala..Hahaha.
Sib baik aku boleh cover ngan tudung. Ela cover ngan tali beg die yang halus tu..Korang bayangkan..Bayangkan...Hahaha..Aku gelak lagi.

Aku xtau nak vote cite tu brape star sebab selama cite tu ditayangkan, hanya brape kali je kot aku tgk screen..Huwaaaa..Membazir je..Ela sampai meggelungsur nak masuk bawah kerusi la sebab takut sangat..Hahahahahahaha

Lepas habis tgk movie, kitorg round lagi kat dlm Mid. Ada jumpa satu kiosk topi. Konon nak pakai g Bandung la nanti..Tapi harga boleh tahan. Ela try dan aku snap pic..Tetiba bahu aku disentuh.

"Dik,tak boleh ambik gambar" smbil menunjuk ke arah board NO CAMERA.





"Oopsss..Sori kak.. Tak perasan" Tapi jari aku sempat je snap..Miahahahahaha
Tapi aku x sempat snap Ela yang ala-ala Scha Al-Yahya gituu....


*dapat separuh pon jadi la kan..:D


Ok..Jom balik!!!
Actually panjang lagi nak story ni..Tp dah x larat nak menaip..Lain kali la sambung..
Daaaaaaa

*Handnote : Babe, arini kita kurang sehaluan la..Hahaha

2 comments:

Miszy Cat on February 17, 2011 at 12:02 AM said...

muahahahahaaha..dinda buat gila la kat mid tu..suh tgk wayang tp dia duk tutup muka=))lekali takut xyah la tgk cite tu membazir jek=)

SHIDA on February 17, 2011 at 7:53 AM said...

@Miszy Cat

Ala kanda..nak wat camne..kami ni selera je ganas...tapi hati kecut...miahahaha
Kanda x tgk lagi Bedah wat gile..
Klau kat Jusco tu bersepah,xde org lain la yg buat..Si Bedah punya kja la tu..hahaha

Post a Comment