Monday, March 28, 2011

Mengalir dan terus mengalir

Posted by SHIDA at 3/28/2011 11:15:00 PM 0 comments
Berapa hari aku simpan ari mata ni?
Nak marah tak mampu..So baik aku lepaskan dengan mengalirkan air mata kan..Puas!
Dah la x on hp 2 hari..Aku bgtau malam ni aku register masters, konon nak dia org pertama tau..
Dia bole jawab..

"xpe..sape2 pon xpe.."

Dia boleh jawab macam tu?Hati aku sedih gila sampai xtau nak gambarkan camne..
Sikit pon dia x tanya aku amik kos apa..

Mode mengalir air mata on!



Tergesa-gesa!

Posted by SHIDA at 3/28/2011 01:15:00 AM 2 comments
Memang x penah aku buat perkara macam tadi la!
Asalnya plan nak antar mama g dinner kat Legend Hotel, tapi mama kata bawak je baju mana tau ada kosong. Fine, dengan tergesa-gesa capai baju, selendang, beg makeup, perfume..Haha
On the way nak sampai kat hotel, mama kol member dia kat sana..So dengan rasminya aku layak untuk masuk ke function tersebut..Haha
Tapi!!!!!
Aku pakai tshirt ngan seluar je! Sempat ke aku nak siap2 ni?
Fine!
Sampai parking, aku terus bukak tshirt dalam kereta (Bayangkan cepat!)
Tapi aku pakai inner la..Haha..Sib baik tema Hikayat 1 Malam, so aku sarung jubah je la..
Anak tudung lak xde!!!Dengan selamber aku pin je la selendang tu tanpa anak tudung..Pastu selempang ala-ala makcik gitu..Haha
Lepas register, aku terus g Ladies betulkan balik selendang aku.. Aku just tempek muka ngan bedak n eyeliner je..Yang lain-lain?Forget it..Haha
Yang penting aku dapat makan..Miahaha..




Ok..aku nak upload pic yg aku makan tadi..Ngee :D


Four Hot & Cold Combination



Braised Shark's Fin Soup with Crab Meat



'Fong Sar' Baked Chicken on Garlic Sauce



Steamed Seabass with Imperial Soya Sauce



Buttered Prawns with Carry Leaves



Stuffed Chicken Sharwarma in Pita Bread



Fried Rice with Garlic



Ice Longan with Sea Coconut



Kurma Cake

Aku tanya kat mama, satu meja bape RM? 1 meja = RM1k ok!
So klau aku nak buat majlis resepsi ala-ala Arabic Night kat sini leh tak?

Perghhh...Berangan je la ko kan Shida!!!

Friday, March 25, 2011

Sedap ke tidak?

Posted by SHIDA at 3/25/2011 12:03:00 AM 0 comments
Malam ni aku diberi tugas membuat kek batik..Miahaha..
Rean, sy mintak maap klau x sedap yer =))


Apsal macam x cantik rupanya?
Sebab pandangan atas kot..
Nak potong lembik lagi..Lagipon bukan aku punye..Haha
So Rean, esok dah keras sila potong ye dan snap pandangan sisi..Haha

Wednesday, March 23, 2011

Kenangan Lalu Mengusik Kalbu

Posted by SHIDA at 3/23/2011 08:36:00 PM 0 comments
Perghh..Tajuk entri aku! Larikkk!!!!

Aksheli, aku nak sambung entri sebelum ni..Aku dah combine pic-pic lama aku dlm satu album..
Pastu pic posing ngada2 cam kucing lak tu =))
Aku ingat nak upload je pic-pic tu, tp mcm bnyk la pulak..
So aku guna alternatif lain,aku guna movie maker...:D



video

Monday, March 21, 2011

Zaman Dah Berubah

Posted by SHIDA at 3/21/2011 11:43:00 PM 2 comments


Ok, cuba teka ni ape? Pandai...Pisang...
Time student tengah beratur depan aku, aku cakap...

"Jap, sy nak amik gambar"

Ni bukan buah pisang untuk di makan tau..Tapi ianya sebijik pemadam!Haha
Aku terpikat sampai tanye la kat budak tu beli kat mana..
Aku tunjuk kat Rean..Dia gelak..Apsal gelak?!!!

Otak aku suci k..Haha

Zaman dah berubah..Time aku sekolah dulu-dulu, pemadam semua stok kotak-kotak..Gambar bendera la, gambar kereta la..Tu yang murah la..


Kalau ada duit simpanan lebih, beli yang bentuk bunga-bunga,buah-buahan..Kalau dapat pakai pemadam camtu, dah kira paling popular la kat sekolah..



Dulu pemadam 2D, sekarang pemadam 3D pelbagai bentuk..
Berbalik kepada pemadam bentuk pisang tadi, camne la org yang cipta pemadam tu bole terfikir nak buat bentuk pisang kan?
Agaknya apa jantina org yang cipta pemadam tu?Laki ke pompuan? Dah kawen ke blom?

Jap!!!!!

Apa motif soalan2 aku ni?!!

Best tak?

Posted by SHIDA at 3/21/2011 09:18:00 AM 0 comments
Mama kol aku pagi td..

Mama : Nak kja x?

Aku : Kja apa?

Mama : gred N27..Kat OU..Dengan Prof blablabla (aku x ingat nama)

Aku : Keja camne tu?

Mama : Keja pejabat..Nanti dia suruh la buat ape pon.

Aku : Memang nak pompuan ke?

Mama : Sebenarnya nak lelaki..Tapi try je la..Dia tanye ade lesen x?Bole spiking x?

Aku : Lesen?

Mama : Kekadang malam pon kna kja..Hantar Dato' g sana sini..

Aku : ...........................................


Antar Dato'?!!!
Ok Set!!!


Saturday, March 19, 2011

Budget

Posted by SHIDA at 3/19/2011 09:38:00 PM 0 comments
Fuhhhh...Xyah la aku mengeluarkan duit nak g soping kat IKEA tu..Haha
Niat di hati nak beli satu meja agak comel sizenya sesuai ngan bilik aku yg kecik ni..
Harga pon berpatutan la, RM49..
Setelah aku pusing2 satu umah, luar dan dalam (bunyi cam size umah sebesar padang bola je kan),
aku curi satu meja kat luar bilik aku.. Curi secara halal la, sebab barang dalam umah aku kan..Hahaha
Nak puaskan hati sendiri, aku kebas kain penutup meja mama aku..Tadaaaaaaaaa..Jadi hak milik aku lak..Hahaha

*Sila abaikan benda yang bersepah2 tu yer :D

Disebabkan siang tadi memang aku x g memane, so dengan rajinnya aku mengkreatifkan diri sendiri dengan membuat bekas menggunakan barang terpakai..
Bekas apa????????

Pertama :

Apekah ini? Ini la dia..bekas Pantiliner!!Derrrrrr, ko memang xde kja kan Shida..Hahaha

Kedua :



Tadaaaaaaa...Bekas kapas muka..Aku rabakkan plastik dan aku pindahkan ke kotak ni..Kotak ape? Kotak innershineeeeee =))..Bekas hadiah Ajiq dari Ela..See, berguna gak kat aku kan..Haha

Betapa terserlahnya keboringan aku harini!!

Oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by SHIDA at 3/19/2011 03:21:00 PM 3 comments
Hari ni sepanjang hari aku duduk umah..Kemas bilik la, lipat kain la..
Tapiii... Aku mengalami tekanan yang amat sangat..Tekanan emosi,perasaan,jiwa, pe lagi?
Bulan 5 nanti aku,family n rakan2 nak g Bandung..So aku cite la serba sedikit pasal penginapan kat sana (Maklumat dari Ela).
Tapi yang buat aku jadi tekanan...Huwaaaaaaaaa



Mama : Nanti kat sana beli barang2 kawen je la.

Aku : Dah tu, pengantin lelaki tak nak beli kat sana gak ke?

Aku nak jerit ni!!!!!Beli barang kawen tapi anak mama yang mana satu nak kawen? Aku ke? Sape nak jadi pengantin lelaki nya? Aku nak JERITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!



Ok Shida..Rileks...Rilekss..Tarik nafas.....Lepas....Tarik nafas....Lepas....Tarik nafas lagi...Tarik....Jangan lepas!!!


Carik ketenangan jap...Korek idong!

Friday, March 18, 2011

Senyum

Posted by SHIDA at 3/18/2011 06:18:00 PM 2 comments


Sedang aku update blog kisah Celcom, tetiba no 012-336.... naik kat enfon aku. Nak angkat ke tak..Nak angkat ke tak? Sebab aku dalam mode merajuk dgn dia.
Aku angkat gak la sebab serius memang x bole nak reject.
Suara memang sangat ketat..Seketat spender size S untuk montot size XL..
Tapi dia memang pandai mengubah mood aku dari ketat ke longgar :)

Nak cerita ke dalam ni?Tak yah la..Kang tetiba inchik bopren terbukak blog aku ni camne?
Tammmmmmaaaattttttttttttt

Handnote : Kanda Cat, dinda tgh senyum ni..:)

Kisah seminggu yang lalu

Posted by SHIDA at 3/18/2011 05:31:00 PM 0 comments
Disebabkan aku dah seminggu x online n tak jenguk blog, kali ni aku nak update banyak2 story..(Banyak sgt ke storynye?)
Last weekend aku balik Johor sebab kazen 'istimewa' aku kawen. Istimewa?Memang istimewa..Jap jap...Upload pic kawen dia jap..


:) Pasangan OKU (penglihatan)..Tapi ensem la pulak kazen aku ni...haha..Congratz Mi..Walaupon aku tua dari ko, ko gak yang sampai seru dulu..Adehhhhh!
Member2 kazen aku ni datang dari KL satu bas tu..Sangat meriah..Walaupon diorg OKU, tp aku tersenyum melihat keletah diorg. Macam-macam ragam..Tak semua yang buta..Ada yang rabun-rabun ayam..Sebab aku tenganga time diorg sampai..Bole jalan laju je..Perghh..Kagum-kagum..

Tiba la masa untuk aku mengambil kesempatan..Cewahhh...Ayat propa je ni..
Dalam ramai-ramai yang OKU tu..Ada la sorang yang cute jugak wajah dia, nice to see la..Aku mmg x bole klau lelaki malu-malu ni, lagi syok nak kacau..Miahaha..
His name is Jep..Tetibe lak tukar language.Apsal? Ha, Jep ni asal dari Sarawak tapi bekerja di Semenanjung. Tak silap aku dia ni cikgu kot. Aku xde la menanya sebab dia malu-malu..So aku double malu-malu la..ngeee :D~
Dia memang nampak macam normal tapi anak mata dia agak bersepah klau memandang sesuatu..Camne nak terangkan ek?Ah...Abaikan je la..



Ha..Tengok...Ensem kan....Hehe (mode : miang)
Sebenarnya aku rasa aku macam di bawah pengaruh alkohol lak masa ni sebab aku menggedik di hadapan mama aku! Ampun ma..Anak mama tak gedik tau..Tapi memang camni la perangainya...Haha..Mama duduk atas kerusi sambil menggelengkan kepala dan tersenyum =))

Selama aku dua hari kat umah pakcik aku ni, dua kali la jugak aku g tepi pantai..Sebab 15 minit je dari umah kan..Hehe
Gaya macam nak terjun je dalam laut tu..Tapi......
Malas la pulak bila fikir-fikir nak tukar baju lepas naik dari laut nanti..So aku duduk tepi pantai sambil conteng-conteng pasir..Posing2 maut (maut ke?)





Terpaksa di hitamkan di atas sebab MALU!




Akhirnya..

Posted by SHIDA at 3/18/2011 04:19:00 PM 0 comments

Fuhhh..Akhirnya aku muncul kembali setelah menyepikan diri untuk mencari ketenangan..Ok, aku tipu!
Ni semua gara-gara Celcom la! Tapi aku x salahkan Celcom sebenarnya..Aku salahkan tempat yang aku bayar bil. Dia x update akaun aku..So arini aku dah bayar RM68 kononnya untuk settlekan line aku yang dah kena barred. Hello! Aku belom penah bayar bil sebulan dua kali hokay!
Pastu gadis di kaunter tu pon berkata :

Gadis Biru : Cik last bayar RM78..

Aku : Eh, ye ke?Rasanya RM70 kot..Jap saya tgk resit. Ha..RM78 bayar masa bulan 1..That means awk x update akaun saya sebab tu saya kena barred!!

Takpe la..Benda tu dah settle..Aku pon dah bole online..
Tapi sekarang ni aku nak carik idea camne aku nak cakap kat inchik bopren xyah bayarkan bil aku tapi masukkan cash dalam akaun aku!




Friday, March 11, 2011

Besday Present

Posted by SHIDA at 3/11/2011 11:52:00 PM 2 comments
Walaupon besday aku dah seminggu berlalu, tapi aku still dapat present lagi (padahal 1 ni je la present nya pon). Thanx babe..Sebab ko bg ape yg aku nak..hehehe..
Jenuh aku ngadap cermin camne nak pakai =))

*terpaksa blur kan pic blkg :))

TAPI!!!!!!!!!!!!!
Nape ko nak buat perkara pelik :(( Bagi aku kad besday in Chinese languange :((
Ko tanye tak kat amoi yang jual tu..Apa maksud dia?Ntah2 kad ucap takziah :))

*side depan


Dah la gambar gajah..Memang btol2 perli budak ni =))..Pape pon aku still sayang kat ko la babe..:-*


*side belakang



Sekarang ni sape yang nak bertanggungjawab explain kat aku?Ha?!Sape?!!

Midnite di malam Jumaat

Posted by SHIDA at 3/11/2011 02:25:00 AM 5 comments
Aku baru balik dari menonton filem Hikayat Merong Mahawangsa? Dengan sape? Ofkos la Ela ngan Pais kan. Sebab dah planning dari semalam.
Update blog sambil dengar lagu "Sedetik Lebih"..(Feel..feel..)
Aku tunggu gak lagu ni dalam filem tu..Tapi lagu kuar time dah abis. Adehhhh. Aku nak tengok filem tu sebab nak dengar lagu tu je..Ok, gurau!!

Aksheli, aku dah beli tiket ni pukul 2 petang. Time aku nak beli, aku tgk screen..Show pukul 9.00 malam FULL?! Dasat..dasat..Tapi aku xde la kecewa dengan perkataan FULL yang mengelip-ngelip tu..Betul ke penggunaan penjodoh bilangan tersebut?Abaikan...
Sebab kitorg memang dah niat nak amik midnite..Hehe


Sebenarnyaaku nak fokus kat mamat lonely yang dok sebelah Pais tu..Tapi dak Ela lak yang posing lebih..Sori babe..Hahahahahaha
*Abaikan aksi yang sedang dilakukan oleh Pais sebab aku pon xtau dia watpe sebenarnya.
Berbalik kepada kisah mamat berbaju hijau tu. Ishh, dalam pic ni x nampak lak kaler baju dia.

Aku : Babe, mamat tu sorang je ke? Aku nak tukar tempat duduk ngan Pais la!

Ela : * Gelak...( Ko gelakkan aku yer? Mana tau jodoh aku dalam wayang ke..Mana tau kan ).

Aku tengok seat sebelah mamat tu kosong. Ok, aku memang assume die sorang je la..( Ada peluang ni).

Tetibe datang segerombolan (agak ganas bunyi nya) lelaki2 (aku xtau nak describe camne).
Yang sorang tu dah la pakai sleeveless. Duduk sebelah mamat baju hijau lak tu! Bajet seksi la pakai baju camtu masuk dalam panggung yang sejuk tahap gaban. ( Cuba kira berapa penggunaan "tu" dalam ayat ini).
Weii, aku x sempat nak mengayat..cik GAYah tu dah mengayat dulu..Mana aci weii!!
Movie dah start, panggung dah gelap..Tapi kepala aku asyik nak toleh ke sebelah kanan je!
Aku nampak cik GAYah tu bercakap ngan mamat baju hijau. Aku tak kira, aku nak gak buat dialog walaupon aku x dengar.

CG : Abg, baru start ke cite ni? (dengan nada manja tapi garau~aku membayangkan).

ABH : Haah..Jom kita layan..zassss.

Layan movie..Sambil mata ngantok..
Time gaduh2 pon mata aku still ngantok.
Tapi mata aku segar time..."Empangan dah terbuka..Mana boleh ditahan airnya" (lebih kurang la ayat dia).
Filem epik arahan Yusry KRU..Not bad la cite dia. Aku ada gak jerit2 time senjata tajam terhunus di perut dan mengelar leher Jehan Miskin. Aku rasa Jehan Miskin langsung x bersuara dalam filem ni.

Ok, filem habis..Panggung dah terang..Aku toleh kanan, masih mengimpikan aku bermain mata dengan mamat baju hijau..Tapi...
Mamat tu segera bangun untuk keluar dari panggung dan yang paling tak bole blah!!!!!!!
Cik GAYah babai kat die!!!

Aku dah ngantok..Nak tido...

Sambung esok yer...Selamat pagi semua (jam menunjukkan 2:55:25 am).......


Selera di malam hari

Posted by SHIDA at 3/11/2011 02:13:00 AM 0 comments
Aku x sempat nak update blog pasal selera aku semalam..:))
Tekak aku tetiba rasa nak makan eskrim mekdi..McFlurry..Nyum nyum..
Kebetulan Che Rean msg aku ajak teman dia beli charger enpon, sebab charger dia dah jahanam.
Agak ganas minah tu?!Haha
After beli charger, isi minyak keta..Kitorg pon meneruskan perjalanan ke mekdi tepi highway.
Dah tiga kali kot, drive-thru hanya order Mc Flurry?
1. Mekdi seksyen 3 Shah Alam
2 & 3. Mekdi tepi highway

Highway mana?

Ofkos la yang berhampiran ngan umah aku....



Wednesday, March 9, 2011

Hangout..Lalala

Posted by SHIDA at 3/09/2011 05:48:00 PM 0 comments
Pagi-pagi lagi Ela dah msg aku.."Aku test pg ni..Pastu moh kite kuar"..
Aku dengan mamainye membalas.."Pais x kja ek?Moh la"
Dengan segera aku menyiapkan kerja yang aku perlu siapkan.
Kerja? Rutin harian aku la..BIBIK..=))
Actually,dah lama rasanya tak keluar bertiga ni kan babe?

1st place yang kitorg pegi, Pertama Kompleks..Usha DSLR.
Atas tujuan apa?Biarlah ia menjadi rahsia buat masa ini..
2nd place, jln TAR..Saja ronda-ronda dan keluarkan duit ~ bole dikategorikan meronda ke?
Seperti kebiasaan, dah sampai jln TAR pe lagi yang di beli kalau tak tudung kan?Aku rembat 2 helai..Ela rembat 3 helai..Ok,dia menang!
Then, kitorg pegi makan..

Secret Recipe ( Biasa la..Mana lagi nak makan klau dah selera omputih ni..Haha)

* Sphagetti Tomyam (mesti ko xnak order dah kan pasni?)


*Secret Recipe Fried Rice With Satay


*Sphagetti Bolognese (Chicken)

After that kitorg pon bergerak ke parking kereta..But before tu singgah kejap kat Clinique. Pais usha perfume.

Aku : Perfume aritu dah abis ke?

Ela : Banyak lagi..

Aku : Dahtu nak beli lagi ke?

Pais : Kat endon nanti ada jual x? (dengan muka yang sangat serius)

Aku : .......................................

Aku blur kejap!!

Ok, gerak ke parking kereta.
Masa sampai tadi, kitorg nak cari parking..Then follow satu kapel..Bapak melenggang jalan..Lantak la..Follow gak..Kami park kereta di tempat yang kapel tadi park.
*Flashback la pulak!
Masa kami nak ke kereta, ada beberapa kereta yang sedang mencari parking.

Ela : B, jalan slow-slow (langkah perlahan satu demi satu)

Pais : Jom kita masuk celah ni..

Aku : *Hahahaha

Pais : *Siap nyorok belakang kereta tu..Punya la dengki xnak bagi parking.

Aku : *Dalam hati..Adehh..gila kawan aku sorang ni (Sambil gelak sakan)

Aku rasa rugi sangat x snap pic masa adegan tu..Haha

Next destination..
Konon nak layan midnight malam ni..Hikayat Merong Mahawangsa..(Macam dah kuar..)
So, g Tesco Kepong..Usha tiket kat sana mana tau ade midnight ke..
So sad, diorg x amik movie Malay.

Tak tercapai la hajat kitorg..

Before g check ada ke tak movie tu, Pais stop jap jumpa sahabat2 beliau yang sedang melepak dalam waktu kerja.. (Ok ke ayat aku ni?Kena saman x nanti?)
Aku ngan Ela lepak dalam kereta sambil story about our future..Cewahhh..cakap omputih gitu..Our future?!OMG!
Maksudnya - cara untuk mendapatkan pendapatan yang lebih lumayan la senang crita...haha
Sambil2 tu..Klikkkkkk!!!


*Like-like angel gitu..Khekhekhe

Dah la..Nak tengok crita Kejora & Bintang (ahhhh..sakit jiwa tgk crita ni..tapi..Layan gak..haha)

See u next entry...Daaaaaaa

Tuesday, March 8, 2011

Like A G6

Posted by SHIDA at 3/08/2011 01:35:00 PM 0 comments


Sekali dengar mcm bunyi "cheese cake"..dua kali dengar mcm bunyi "three six"..kali ketiga, baru aku dengar "Like A G6"..wakakaka..sound trouble kah aku?
Semasa aku sedang membaca blog Ween, aku tertanya kenapa dia selalu menyebut tentang G6? So aku dengan perasaan ingin tahu..Aku pon menggunakan perkhidmatan Encik Google untuk menjawab segala persoalan di minda ku..

Nahhhhh..ini dia...

G6 yang dimaksudkan oleh Ween ialah sebuah kapal terbang rupanya..Haha
Dia telah mengabun-abunkan pekerja dia di sana.."like a G6"..



Saturday, March 5, 2011

Makaroni Bakar

Posted by SHIDA at 3/05/2011 08:54:00 PM 0 comments

Di atas permintaan ramai..cewahhh..ramai ke..(takde sape pon yang mintak), aku nak share resepi makaroni bakar yang aku rasa senang je kot nak buat..hehe



BAHAN A

Pasta (Makaroni / Spiral)
Sedikit minyak
Sedikit garam

BAHAN B

400g daging cincang (nak guna ayam pon boleh)
1/2 bawang besar dicincang
Sos spegetti/bolognese
Minyak masak untuk menumis
Garam secukup rasa
Lada benggala
Cendawan butang
100g cheese (mozarella)

SOS PUTIH

2 t/s butter
2 t/s tepung gandum
1 cawan susu segar
Sedikit air
2 biji telur (dipukul)

Cara Memasak

-Untuk bahan A, pasta direbus dalam air mendidih yang telah diisi sedikit minyak dan garam.
-Untuk bahan B, tumiskan bawang besar kemudian masukkan daging cincang.
-Setelah daging hampir masak, masukkan sos spegeti ke dalam periuk. Masukkan air sedikit jika kuah terlalu pekat.
-Biarkan sampai mendidih.
-Kemudian masukkan lada benggala, cendawan butang, etc ke dalam periuk.
-Kacau kuah dan biarkan ia mendidih.
-Untuk SOS PUTIH, panaskan butter dan masukkan tepung. Kacau supaya tak berketul.
-Masukkan campuran susu dan telur. Kacau supaya tidak berketul.
-Masukkan sedikit cheese dan kacau rata.

Cara Bakar

Letak pasta dahulu dibahagian bawah sekali dan kemudian diselangkan dengan kuah sos dan sos putih dan kemudian tabur mozarella.


Selamat mencuba!!!!






Birthday..

Posted by SHIDA at 3/05/2011 12:38:00 AM 3 comments


Yeaaa...Today is my birthday...27 dah..Agak banyak angka tu kan..
Tapi malam ni jugak,nape ntah..Aku rasa mudah sangat air mata aku mengalir.. :(
Aku xtau nape?

Maybe..Aku menunggu ucapan dari seseorang yang aku harap dia ingat tarikh ari ni..
Tapi hampeh!!! Abaikan..
Yang paling aku tunggu ialah insan yang mempunyai tarikh lahir yang sama dengan aku wish kat aku..Aku tau,itu tak mungkin berlaku..Tapi.....:(

Orang yang pertama wish kat aku...ELA..Depan pintu KUMON!
Aku terkejut..

Ela : Happy birthdayyyyyy!!!!!

Aku : Woit..awalnye...blom lagi la..

Ela & Aku : KhaKhaKha

Kalau sesiapa yang perasan status YM aku malam ni..

"Bedot dah buat aku mengalirkan air mata mlm ni..aku sayang ko Bedot :(("

*Ela a.k.a Bedot (dalam dunia cyber)

Tepat jam 12.15am tadi, dia text aku..

"Hepi besday babe. Semoga berbahagia disamping aku..Muahahaha"

Memang ayat tu berbunyi macam lawak kan? Tapi aku menghargai sangat2 ucapan dia tu..
Sebab b4 ni time besday aku, dia ada kat sini..Tapi malam ni dia bertolak ke Pahang.
Gathering bersama2 opismate dia..:((
Babe..Jaga diri leklok... :(
Aku sayang ko!Thanx sebab ko sudi jadi kawan aku..Yang selalu buat aku gelak..Yang selalu berkongsi cerita..

Mode : Apsal aku emo je malam ni?


*ketika Bedot telah menamatkan zaman bujangnya..haha

Handnote : Jangan buat2 lupa lak ape yg aku nak :-"

Wednesday, March 2, 2011

Sedetik Lebih

Posted by SHIDA at 3/02/2011 11:18:00 PM 1 comments

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu...



*Handnote : Kepada yang berkenaan..jom tgk cite ni!