Saturday, May 14, 2011

Eksesais

Posted by SHIDA at 5/14/2011 10:30:00 AM
Hurmmm..dah lama kot aku x update blog..
Banyak story nak share tp aku rasa mcm x brani nak share secara open camni..

Jap..jap..Nape aku letak title "Eksesais" ek..
Actually aku nak eksesais jari dengan menaip dan eksesais minda dengan memikirkan bagaimana nak menyusun ayat..Hahaha

Semalam petang, Ku call aku.
*berani aku mention nama tu kan..

1st dia call aku x angkat..Aku tgk je no dia naik..2nd time, aku angkat gak la..
Mcm biasa la..Kalau dengar suara dia mmg automatik aku akan nangis..Sebab pe?Sebab aku rindu :(

Dia : Belikan apa untuk aku?

Aku : Beli apa?Mana ko tau ni?

Dia : Aku kan selalu tau pasal ko..

Aku : Serius la..Sape bgtau kat ko?

Dia : Xde sape..Betolkan..Ko pergi jalan kan..Pegi mana?

Aku : Erm..Haah..G Endon..Tp mana ko tau ni?Serius la..

Dia : Aku mimpi..Aku nampak ko pegi jauh, keluar dari Malaysia..Cuma aku x nmpk kat mana..


Damn!!Pliss la..jgn buat aku camni..Perlu ke nak mimpi aku..Aku sakit sgt bila jadi camni..


Aku : Bila nak jumpa?

Dia : Aku bukan x nak jumpa

Aku : (potong ckp dia) Cakap je la mmg xnk jumpa..Ko xyah bg alasan macam2

Dia : Aku bukan x nk jumpa tapi aku takut..

Aku : (potong lagi cakap dia) Bagi harapan kat aku?

Macam biasa la..Aku mmg akan gelak klau borak ngan dia tp sebenarnya aku tgh nangis..Aku banyak diam tp bila dia tanye napa diam, aku gelak..Masa tu air mata mmg mengalir laju sgt..


Dia : Ko x ingat kat aku ke?

Aku : Buat apa aku nak ingat kat org yang tak ingt kat aku..

Dia : Kalau aku x ingt, aku x kol ko sekarang ni..

Aku : Aku sebenarnya tak brani nak kol ko..

Dia : Aku pon x brani nak kol ko..Sebab aku takot aku akan kcau mood ko..

Aku : Mmg tgh terjadi pon..

Dia mmg tau apa akan jadi kat mood aku tp dia still buat..Ya Allah, tabahkan la hati hamba Mu ini..Aku banyak diam sebab aku tak nak dia dgr suara aku bergetar tahan nangis..:(

Dia : Nanti klau aku kol ko jgn x angkat yer..Nanti kita jumpa k..

Aku : Tgk la camna..Tp pasal jumpa, x payah la kot..

Dia : Alololo..Majuk la tu..Angkat tau klau aku kol..

Aku : Ermmm...

Lepas letak phone, mmg aku lepaskan semua apa yg terbuku td..Agak bengkak mata la..Aku x tau nak cite kat sapa..Sebab time tu semua mcm bz je..So, aku tahan sampai ke malam..Malam baru aku lepas..Thanx kanda..:)

Dan semalam jugak aku msg kat Ku..Msg yang dah lama kawan2 suruh buat, tp aku x buat..Akhirnya aku kuatkan diri jugak..

"Babe, btol la kata ko..Aku ngan ko patutnya mmg xleh jumpe dah..Mmg ati aku terusik..So, aku rasa kol pon xyah dah la kot..But thanx sbb sudi kol aku arini..Rindu la aku mcm mana aku rindu kat ko..Love u..Assalamualaikum.."

Aku harap sangat dia faham..

Tolong jangan kacau aku lagi...:( Aku dah penat nangis untuk ko..Sampai bila aku x bole nak terima lelaki lain sebab perasaan aku kat ko..Bagi la peluang kat aku mencari kebahagiaan..:(

Mode sedih ON kembali..

*Post kali bnyk dialog lak..Haha


2 comments:

lady dyha (",") on December 21, 2011 at 3:38 PM said...

another time if u have no shoulder to cry on u can call me k dear...anytime 24/7

SHIDA on December 22, 2011 at 9:52 AM said...

Alamak...Malunya ngan akak...:D

Post a Comment